maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ensivaikutelmia Bangkokista

Bangkokissa ollaan! Ensivaikutelmat: eloisa kaupunki, värikäs sekoitus modernia ja ränsistynyttä, rikkautta ja köyhyyttä. Turisteja ei ole liikaa, mikä on oikein positiivista. Eläköön low season! Voin kyllä kuvitella, että uudenvuoden sesonkina tämä näyttäytyy hieman erilaisena ja Khao San Roadin neonvalohärdelliä, tuota reissajien keskittymää, välttää kuin ruttoa. Nyt kyseisellä kadulla oli oikein mainiosti tilaa kävellä. Mumbain rakastajana arvelin, että tykkäisin myös Bangkokista, ja heti tuntuu, että kohdalleen osui. Guesthouse, Khaosan Baan Thai (kiitos hostelbookers.com), on myös varsin viihtyisä ja tarpeeksi lähellä kaikkea, mutta kuitenkin syrjässä vilinästä ja liikenteen melusta vehreän sivukujan päässä.

Tuktuuuuk!
Pitkällä reissulla on ihanaa, kun mihinkään ei ole hoppu, aikaa on, voi ottaa ihan relasti eikä ole pakottava tarve heti kiirehtiä tutkimaan kaupunkia puolikuolleena, jotta ehtisi nähdä jotain. Siispä olen tänään lähinnä nukkunut viime yön univelkoja pois. Kävin myös pienen pyrähdyksen mainitsemallani Khao San Roadilla - pitihän mun käydä tsekkaamassa, millainen turistipesäke se on, missä se on ja miten sijoitun kartalle. Olihan tuolla jos jonkinmoista krääsää, vaatetta, baaria ja ruokakojua. Kaikki tietenkin ainakin kolmasosan kalliimpaa kuin sivukaduilla ja ruoka varmaan tuplasti kalliimpaa kuin muualla Bangkokissa. Yhdestä kojusta olisin saanut ostaa University of Oxford -tutkintotodistuksen. Valelääkärin ura, täältä tullaan! Joo, Khao San Road - ihanan kamala paikka, jonne voi suunnistaa, jos tulee koti-ikävä.

Aurinko on paistanut koko päivän lukuunottamatta noin tunnin kestävää infernaalista sadekuuroa, joka jätti jälkeensä raikkaan ilman ja hienon keltaisen valon, jonka käytin heti hyväkseni kuvien näpsimiseen. Alla sateenjälkeisiä tuokiokuvia. Huomenna ajattelin vähän tsekkailla temppeleitä ja keskiviikkona kurkistaa, miltä Bangkokin ostosparatiisit (tai -helvetit, riippuen mielentilasta) näyttävät. Hyvä fiilis tästä paikasta!


Siitäpä University of Oxfordin tutkinto. Huomaa "no photos" -kyltti :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti