maanantai 23. heinäkuuta 2012

Koh Rong, valkeat hiekat ja näätäeläimen torttuyllätys

Takaisin sivistyksen parissa! Olipahan Koh Rong! Enpä ole vielä tähänastisilla reissuillani

a) jakanut huonettani valtaisan hämähäkin, liskon, muurahaisten ja termiittien kanssa ja ollut silti ihan fine ja cool
b) kuunnellut pimeässä yössä huvittuneena, kun sipsipussi läsähtää yhtäkkiä lattialle ja raahautuu huoneen nurkkaan, jonka jälkeen siimahäntä alkaa rouskuttaa tyytyväisenä eväitäni,
c) nähnyt, kun bungalowin sisälle hypähtää illan pimeydessä jonkinlainen viidakossa elävä isohko näätäeläin, joka tassuttelee hipihiljaa kattoparrujen päällä taiteillen bungalowin toiselle puolelle ja katoaa (hämmennys x10 - näinkö näkyjä?), ja
d) löytänyt aamulla huoneeni lattialta kyseisen näätäeläimen tahi jonkin muun isomman otuksen haisevaa torttuläjää (ks. kuva alempana - en siis nähnyt näkyjä). 
 
Mutta nytpä on tämäkin lista tullut koettua. Tervetuloa Koh Rongille! Saarella ei ole sähköä, juoksevaa vettä, nettiä, 7/11-kauppoja, pankkiautomaattia... ei oikeastaan mitään muuta kuin viidakkoa, valkoisia rantoja, pari pientä kylää ja yksinkertaisia bungaloweja. Ja eläimiä. Ja ötököitä. Et taatusti ole yksin bungalowissasi. Luonto tulee varmasti sisälle - ja se tekeekin kokemuksesta niin unohtumattoman.


Ystävä.

Aamuinen üllatüs.

Tyhjäksi narskutettu.

Iltavieras.


Täällä ylellisyyden ulottumattomissa vietimme kolme yötä ja kolme päivää tehden ei-mitään. Sadepilvet jäivät mantereelle, Koh Rong kylpi auringossa, me kylvimme lämpimissä aalloissa ja lojuimme rannalla ja riippumatossa. Muikeaa eloa.


Läävä.

Pöheikköä läävän edustalla.

Kotiranta.

Junglea tutkimassa.

Iltapäiväuinti.

Onni!

Näkymä aamiaismestalta.

Ystävämme vesipuhveli.

Termiittien koti.


Paljon olin kuullut varoituksia, että saari on täynnä nälkäisiä hiekkakärpäsiä, joten rantalöhöilyn saisi unohtaa, mutta eivätpä nuo paljoa syöneet, pari puremaa vain. En tosin ole mikään hyttysmagneetti muutenkaan. Joten ehkä olin vain onnekas.


Koirakaveri piti terassilla yövahtia.

Auringonlaskun toisella puolen.

Guesthousen mailla asusteli myös hanhia.Saarelle ollaan suunnittelemassa jos jonkinmoista resorttia ja autotietä, joten tänne kannattaa todella mennä, ennen kuin on liian myöhäistä. Oli kyllä mahtavat kolme päivää.

Koh Rongilta siirryimme eilen lautalla (2,5h) takaisin Sihanoukvilleen ja siitä edelleen bussilla (5h) Phnom Penhiin aikomuksena jatkaa matkaa Laosiin tänään maanantaina. Kuitenkin asiaa tarkemmin tutkittuamme tajusimme lopulta, että kauas on pitkä matka ja aikaa on liian vähän. Joten Laos siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Sen sijaan enttententten-taktiikka vie meidät huomenna Koh Changille Thaimaahan, jossa rento meisinki jatkuu. Ja kaikkihan sen kartalta näkevät, että tämähän on tietenkin logistiikan riemuvoitto. Oli viisasta tulla välissä takaisin Phnom Penhiin, kun Sihanoukvillesta olisi päässyt Koh Changille about kuudessa tunnissa verrattuna huomiseen 10 tunnin istumiseen. Sama kuin ajaisi Helsingistä Poriin Jyväskylän kautta. Mutta impulsiivista päähänpistoista kärsii koko ruumis. Mahtavaa kuitenkin päästä takaisin ihanaan Thaimaahan :)

2 kommenttia:

  1. Ehkä paras otsikko ikinä. Mut mut... tulisit jo takasin sieltä, ikävä! Hali <3

    ps. ehkä tuo hämppi ois ylittänyt mun sietokyvyn. Ausseissa kyllä muistaakseni Moreton island reissulla paikallisia amppareita kuhisevassa bajamajassa, mut olin kyllä sydän kurkussa koko ajan, koska pelkään amppareita ehkä eniten maailmassa, ja hämpit yleensä on musta vaan kiinnostavia, mut en ehkä sais unta jos tommonen kämmenen kokonen ois samassa huoneessa koko yön. Sehän vois tulla vaikka kasvojen päälle nukkumaan. Hrrrrrrrrrr

    VastaaPoista
  2. Se hämyhäkki lähti juurikin sopivasti vipeltämään hyönteisten perään yön tullen :) ja hyttysverkko on pop. Suojaa myös hämiksiltä. Ikävä mullakin! <3 Maanantaina tulen bäks, ei enää montaa päivää :)

    VastaaPoista