perjantai 6. heinäkuuta 2012

Pyöräilyä sateisessa Sukhothaissa

Tänään olen lähinnä pyöräillyt. Sukhothai, Thaimaan entinen pääkaupunki 1200-luvulta ja UNESCOn maailmanperintökohde, tarjoaa tähän loistavat puitteet. Noin 15km uudesta Sukhothaista sijaitsee valtava "historical park", jossa on temppelinrauniota toisensa perään puiden ja lampien välissä. Eli varsin mainio pyöräilykohde. Paitsi jos sataa. Ja tänään satoi. Sade alkoi tarkalleen 5min sen jälkeen, kun astuin bussiin kohti historiallista aluetta, taukosi sopivasti siksi aikaa kun vuokrasin pyörän, ja alkoi uudelleen sotkettuani temppelialueelle. Alueelta löytyi kyllä katoksia, joissa odottaa sateen taukoamista, mutta koska se vaan jatkui ja jatkui, päätin lopulta jatkaa kierrostani pisaroista välittämättä. Minkä kesä kastelee, sen kesä kuivaa, ja niin edelleen. Ja itse asiassa sateessa pyöräily oli varsin virkistävää. Suhasin siellä arskat päässä hullu virne naamalla - kesä on asenne! - ja näpsin kuvia. Tässä muutama.


Matka historialliselle alueelle taitettiin - kuten täällä tavallista - jälleen pick-up truckin kyydissä (mikä on pick-up truck suomeksi?).

Sukhothain raunioita 1200-luvulta.

Tällä sotkin menemään.Sitten alkoi sataa.

Ihan kunnolla.

Odotettiin sateen loppumista katoksessa muutaman muun matkaajan kanssa.

Loppujen lopuksi luovutin ja lähdin suhaamaan sateeseen arskat päässä.

Hienon näköstä oli.

Juuri muuta tekemistä Sukhothaissa ei sitten olekaan kuin raunioiden koluaminen, eli pari yötä riittää mainiosti. Lisäksi tahdon jo siirtyä ilmastoituun hotellihuoneeseen Bangkokiin. Meikäläisen tämänhetkinen bungalow on kyllä kiva, mutta kuuma. Tästä osoituksena se, että viime yönä heräsin jälleen järkyttäviin painajaisiin. Tästä on tullut nyt jokaviikkoinen perinne. Aina joku kuolee tai pommit räjähtelee. Tällä kertaa unessa oli jotain valkoisia ufon muotoisia "pommeja", jotka aktivoituivat koskettamalla. Jostain syystä oltiin isolla porukalla bileissä puutarhassa, jossa näitä ufopommeja oli ainakin kolme. Muistutin vaan ihmisiä, etteivät koske niihin. Ja tietenkin joku koski. Tuho oli sen mukainen. Mä en edes syö Lariamia ja silti näen näin ahdistavia unia. Pakko olla kuumuuden syytä. Eli aika viilentyä.

Ban Thai Guesthouse. Varsin kodikas puutarhan ympäröimä bungaloowi.

Ja koska on aika viilentyä, varasin tänään huomisesta tiistaille hotellin, jossa on huoneessa ilmastointi ja katolla... wait for it... uima-allas. KYLLÄ. Ylitän budjettini vähintään 60 eurolla, mutta katsoin, että olen neljän viikon budjettimatkailun jälkeen ansainnut hieman auringonottoa ja lössöilyä. Toivotaan siis, että aurinko myös paistaa. Paitsi että kesähän on asenne, kuten tänään jo kertaalleen totesin ;)

Ja jos sadekuurot vistottaa ja tulee tarve päästä biitsille, voi aina syödä ensihätään merilevää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti