maanantai 2. heinäkuuta 2012

Paista terve!

Olen päässyt Luoteis-Thaimaahan asti! Wuhuu! Tämänhetkinen lokaatio on siis Pai, pieni travellerien suosima kylä, jossa ei ole temppeleitä eikä oikein mitään muutakaan nähtävää, mutta sen sijaan erittäin rento ja rauhallinen viba ja kauniita vuoria. Eli aivan täydellistä tähän mielen- ja ruumiintilaan! Pai on myös pieni – kylän ympäri kävelee vartissa – eikä ihmisiä ole juuri nimeksikään. Reissaajia kohtaa jonkin verran, mutta koska on low season, ei niitäkään ole riesaksi asti. Sopii mulle. Tie tänne oli varsin mutkikas ja vuoristoinen. Kuvittelin olevani vuoristoradassa, minivan kulki vauhdikkaasti ja mulla oli oikein hauskaa, mutta parilla tuli huono olo. Siinä sitten pysähdeltiin hengittelemään raikasta ilmaa. Samasta Chiang Main guesthousesta tuli kyytiin hollantilainen Ivonne, jonka kanssa tultiin niin hyvin juttuun, että päätettiin jakaa bambumökki yhdessä. Mukavaa! :) Ja totta puhuen täällä olisikin varsin tylsää ilman seuraa. Ehkä se menisi vain kirjan lukemiseksi. Huomenna ajateltiin mennä uimaan ja hierontaan. Ivonne tietää kaikki tekemisen arvoiset jutut, koska on ollut täällä jo viime vuonna. Mennään fiiliksen mukaan, ei suunnitelmia, ei ressiä. Ainoa suunnitelma, jonka jo pistin täytäntöön, oli viedä samantien elefanttipuiston pyykkivuori pesuun. Vuori haisi epämääräiseltä sekoitukselta norsunkakkaa, mutaa, mätiä kurpitsoita, matoja, hometta, hyttyssumutetta ja kosteutta. Eli juuri siltä, miltä pitääkin kahden elefanttien keskellä vietetyn viikon jälkeen.

Eilinen ilta meni Chiang Maissa tutuissa ympyröissä. Käytiin muutaman elefanttivapaaehtoisen kanssa Sunday Walking Streetilla sekä syömässä italialaisessa ravintelissa. Ah! Kävin myös morjestamassa denguekuumetta sairastavaa Victoriaa ja elefanttipuiston huonekaveriani Lindaa, jota autoin myös skypettämään vakuutus- ja lentoyhtiöön, voiko lentoa takaisin Hawaijille vaihtaa ja millä hinnalla. Linda kun tahtoisi olla sairaan Victorian seurana vielä hetken. Inha tauti tuo dengue. Lihaskramppeja ja -kipuja, kuumetta, hikoilua, heikko olo, joskus myös pahoinvointia ja ihottumaa. Eläköön hyttyskarkoitteet...

Täällä Paissa hengaan todnäk torstaihin asti, sitten Chiang Main kautta Sukhothaihin. Seuraavassa postauksessa sitten vähän kuvia täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti